Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Perníkovou chaloupku na ubytovně rozprášili policisté. Ozbrojení muž a žena skončili kvůli výrobě a prodeji drog ve vazbě

Krom pervitinu, který vařil na ubytovně, prodával muž se spolupachatelkou také další drogy, přestože byl už jednou za podobný čin trestaný. V úkrytu měl i několik zbraní a výbušný systém, zamířený na dveře. Oběma hrozí pět až deset let za mřížemi.

Hodonínští kriminalisté z TOXI týmu v nedávné době zrealizovali akci s krycím názvem DORSA. Při ní zadrželi a obvinili osmatřicetiletého muže, kterého viní z drogových a jiných deliktů a jeho osmadvacetiletou spolupachatelku.

Na ubytovně v hodoníně si obviněný muž založil hotové drogové doupě. Tam několik měsíců se svojí parťačkou vyráběli pervitin. Podle zjištěných informací mu jeho laboratoř vynášela týdně 10 gramů drogy, dohromady se mu podařilo vyrobit minimálně čtvrt kila pervitinu. 

Léky, že kterých později drogy vyráběl, obstarával přes své známé zejména z lékáren na Slovensku. Ruku k dílu přiložila také jeho přítelkyně, která je sama na drogách závislá a za pomoc dostávala placeno v dávkách. 

Drogy putovaly do světa

Zásoby pervitinu povedený páreček neužíval sám, udělali si na projedi drog byznys, a to i přes to, že byl muž v roce 2014 odsouzen ke 40 měsícům ve vězení za stejný prohřešek. Na svobodu se dostal začátkem minulého roku. Nyní je tak obviněn ze zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Krom toho teď dostane trest i za přechovávání těchto látek, ale i za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, nedovolené ozbrojování a za výrobu a nakládání s látkami s hormonálním účinkem. 

Krom perníku si oblíbil i rostliny a zbraně

Ve svém pokoji na ubytovně měl muž schováno také více než 300 gramů sušiny konopí. Při domovní prohlídce policisté našli i vojenskou osvětlovací raketu a upravený střelbyschopný šestiranový revolver, i když pouze plynový. Muž měl navíc jezdit v době zákazu řízení na čtyřkolce, i když zákaz platil na řízení všech motorových vozidel, a to na celých 16 měsíců. 

Policejní jednotka muže zadržela hlavně kvůli informacím, že je nepovoleně ozbrojen, což se po prohlídce prokázalo. Ve svém pokoji měl nainstalovaný nástražný výbušný systém namířený proti vstupním dveřím, který by dokázal vážně zranit nebo dokonce i zabít člověka. 

"V současné době je muž ve vazební věznici, u soudu mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Jeho přítelkyni pak hrozí trest o polovinu menší." sdělil mluvčí policie Petr Zámečník.

Autoři | Foto PČR

Štítky pervitin, drogy, Hodonín, ubytovna, policie, droga, metamfetamin, Slovensko

Perníkovou chaloupku na ubytovně rozprášili policisté. Ozbrojení muž a žena skončili kvůli výrobě a prodeji drog ve vazbě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.