Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

VIDEO: Mladý Brňan chtěl skočit z Vyšehradu

PR článek

Brněnský skokan z extrémních výšek Denis Vantuch si vybral zajímavé místo na trénink. Se svým týmem se rozhodl skočit ze skály pod legendárním Vyšehradem, podobně jako to udělal bájný kůň Šemík s Horymírem. Po prozkoumání hloubky pod vodní hladinou se ale tento plán rozplynul. Na pomoc mu ale přispěchal jeden z nejlepších flyboardistů světa, Petr Civín. Oba společně vystoupali do výšky okolo 13 metrů. Jednalo se o trénink na nadcházející závody Highjump v Hřiměždicích, kam se sjíždí světová skokanská elita a skáče z výšky až 30 metrů.

Mladý talentovaný Brňan

„Bohužel skočit z horní skály by bylo moc riskantní. V místě dopadu do vody je totiž malá hloubka, a tak jsem nechtěl riskovat. Proto jsme se domluvili s Petrem Civínem, skvělým flyboardistou, aby nám trošku pomohl," řekl devatenáctiletý Denis Vantuch z Brna. Ten se skákání do vody věnuje již několik let a jeho největších úspěchem bylo vítězství v Českém poháru na závodě High Jump v roce 2017. „S Petrem jsme vystoupali na flyboradu do výšky okolo 13 metrů a odtud skočili oba salto vzad. Myslím, že to dopadlo dobře," usmívá se Denis.

Petr Civín patří mezi nejlepší letce na flyboardu světa. Pravidelně se zúčastňuje prestižních závodů, mistrovství světa i různých exhibičních show. Na posledním závodu světového poháru v Rusku se umístil na skvělém čtvrtém místě. „Skákání s Denisem bylo zajímavé. Vlastně jsme neměli vůbec čas na trénink, ale oba jsme zkušení, a tak všechno klaplo. Myslím, že na High Jumpu můžeme předvést ještě více. U Vyšehradu to bylo ale zajímavé tím nápadem a spojením s pověstí o Šemíkovi," řekl Petr Civín, který na závodech High Jump předvede exhibiční show. 

Celá akce byla přípravou na letošní ročník skokanských závodů High Jump, které se konají po dvacáté v lomu v Hřiměždicích u Příbrami v termínu 2. a 3. srpna 2019. Kromě skokanských závodů je zde připraven hudební program. Na několika podiích vystoupí například Kraak and Smaak, PSH, Vypsaná fixa, Kapitán Demo, Fast Food Orchestra, Smack a mnoho dalších. 

Štítky šemík, Vyšehrad, denis vantuch, high jump, desperados, Brno, trénink, Hřiměždice, Vypsaná fiXa, Rusko

VIDEO: Mladý Brňan chtěl skočit z Vyšehradu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.