Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometa začala přípravu na ledě, cílem sezony bude titul

Opět s nejvyššími cíli vstoupí do hokejové sezony brněnská Kometa, která dnes začala přípravu na ledě pod vedením nového kouče Petra Fialy, jenž vystřídal na lavičce majitele klubu Libora Zábranského. Pomoci by k tomu měl i Tomáš Plekanec, který podepsal v Brně roční smlouvu, a také další zkušený útočník Martin Erat, ten ovšem až po vyřešení zdravotních problémů a po operaci.

"Sezona by měla být tak dobrá, abychom po ní byli všichni spokojeni," řekl Fiala na setkání s novináři a upřesnil: "Nebudeme se za nic schovávat, Kometa chce zase titul, i když víme, že zájemců o něj bude hodně."

Touha po titulu byla zřejmě i jedním z hnacích motorů Plekancova angažmá. "V Česku ho nezískal a má na něj velký zálusk," připomněl Fiala. Zda se Plekanec opět představí v útoku s Eratem, nemá kouč jasno. "To bychom moc předbíhali, Martin se napřed musí dát dohromady, což může odhadem trvat do listopadu či prosince," řekl trenér k návratu dvojnásobného mistra republiky s Kometou z let 2017 a 2018.

Letošní semifinalista extraligy dnes vyjel na led bez Američana Petera Muellera, jenž se připojí 1. srpna, s úlevami trénuje Jan Hruška. "Se současným kádrem jsem spokojen, další změny by přinesly jen rozruch," naznačil Fiala, že další posilování Komety se už v zásadě nechystá. Novým kapitánem po skončení kariéry Leoše Čermáka se stane Martin Zaťovič.

Kádr oproti minulé sezoně rozšířil třetí brankář Lukáš Klimeš (návrat z hostování v Přerově), ze zámoří se vrátil obránce Filip Pyrochta (Milwaukee/AHL). Ofenzivu by mělo posílit exvítkovické duo Jakub Lev a Lukáš Kucsera, s nimi i Luboš Horký (návrat z hostování v Pardubicích) a Pavel Jenyš (Manchester Monarchs).

Program přípravných zápasů Komety: 

Úterý 6. srpna: HC Kometa Brno - HK Dukla Trenčín (18:00),

čtvrtek 8. srpna: HC Kometa Brno - HC České Budějovice (18:00),

úterý 13. srpna: HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno (17:00),

čtvrtek 15. srpna: HC Kometa Brno - HC Olomouc (18:00),

úterý 20. srpna: HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec (18:00),

čtvrtek 22. srpna: PSG Berani Zlín - HC Kometa Brno (18:00),

čtvrtek 29. srpna: HC Kometa Brno - HC Slovan Bratislava (18:00),

úterý 3. září: HC Olomouc - HC Kometa Brno (17:00),

čtvrtek 5. září: HC Kometa Brno - PSG Berani Zlín (18:00).

 

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky Sport, hokej, extraliga, Brno, AUDIO, HC Kometa Brno, Petr Fiala, Martin Erat, Tomáš Plekanec, Libor Zábranský, HC Oceláři Třinec, PSG Zlín, HC Olomouc, Česko, HC Slovan Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa začala přípravu na ledě, cílem sezony bude titul  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.